The Palace

Kép megtekintése

A The Palace (ejtsd: pálász) zenekar 2018-ban mutatkozott be, de a tagok már több mint 8 éve zenélnek együtt. Solymár Mátyás (ének), Fehér Holló (gitár), Wittinger Bálint (basszusgitár, gitár) és Kerekes Tibor (dobok) általános iskolai osztálytársakból lettek legjobb barátok, így nem csak a színpadon, de a mindennapi életben is kiegészítik egymást.
A banda hangzása elektronikus és pop elemeket vegyít alternatív rockkal, a csavar viszont a szövegekben jön, ugyanis a The Palace nem az átlagos szerelmes vagy bulis témákat dobja be dalaiban.
A teljes zenekar vegán életmódjának köszönhetően szerzeményeikben visszaköszön a környezetvédelem és az állatok alapvető jogainak védelme, ami mellett témaként szolgál a fiatalokat manapság már népbetegségként érintő testképzavar problémája, amely kapcsán az önelfogadás jelentősége és az erre történő ösztönzés áll fókuszban.
A nemrég megjelent háromdalos EP főcímdala, a „Pulcsiban alszunk” is ezt a témát dolgozza fel, melyhez Bencze Blanka „Pulcsiban alszom” című könyve adta az ihletet. A zenekar a dalt Závodi Marcival (Zävodi) közösen hangszerelte. A kislemezen található további két track a „James Dean” és az „Arany János” című szerzemények.
A The Palace egy rendkívül kreatív banda; a klipeket, grafikákat, zenéket a fiúk mind saját maguk készítik. Emellett létrehozták a The Palace Kollektívát, amellyel az a hosszú távú céljuk, hogy más fiatal tehetségekkel, művészekkel kölcsönösen segítsék és támogassák egymást. A The Palace tagjai még csak 21 évesek, mégis jó adag érettség és eredetiség lakozik bennük, és azt jósoljuk, hogy zenéjük futótűzként fog terjedni!


Tagok:

Fehér Holló Attila
Kerekes Tibor
Solymár Mátyás
Wittinger Bálint

Honlap:
Dreher Adatkezelési Tájékoztató | DreherFeszt Felfedező Szabályzat